Taller de Recuperació

El 14 de juny de 2012 es va celebrar al Centre Fòrum un taller sobre la recuperació en salut mental.

L’assistència al taller va ser important, amb 37 participants. Van assistir tant usuaris com familiars, així com a professionals de la salut mental. La valoració del taller va ser positiva, ja que un tant per cent elevat va valorar el taller com a molt interessant.

El taller es va dividir en dues parts: una teòrica impartida per Trini i Alba i una pràctica. A la part teòrica, es va donar la definició de recuperació com una actitud, una postura i una manera d’enfocar els reptes del dia a dia. Es va parlar de la recuperació com un procés i dels quatre pilars que el sustenten: capacitació, acte-responsabilitat, esperança i la definició d’un paper significatiu en la vida. També en aquesta part teòrica es va parlar dels recursos personals i comunitaris així com del coneixement necessari per a la recuperació.

A la part pràctica del taller es va dividir els assistents en tres grups. En un es va parlar dels recursos personals, com ara l’instint de superació, d’aprendre de les adversitats i de la voluntat de millorar entre d’altres. El segon grup va parlar dels recursos del coneixement, com és la informació a partir de llibres sobre la malaltia mental que es pateix; i el tercer grup va tractar dels recursos comunitaris com són la xarxa sanitària (centres de dia, hospitals de dia, CSM, unitat d’aguts …) i la xarxa ciutadana (centres cívics, biblioteques, seminaris i cursos de tot tipus). Per finalitzar, la psicòloga Carme Masferrer va fer el resum dels treballs en grup i es va passar un qüestionari per valorar la satisfacció del taller. Es va tancar el taller amb noves propostes dels assistents per a nous tallers,

Carmen Baquero

juliol 5, 2014