Jornada Taller: “Autonomia en Salut Mental”

Sembla que parlar d’autonomia en Salut Mental interessa.

 

Perquè el passat dia 24 d’Abril de 2013, al Centre Cívic del Pati Llimona, l’Associació Emilia va realitzar un taller sobre aquest tema, amb gran assistència de públic, havent de canviar de sala per una de major cabuda. 
Eugènia Rebollo i Carmen Baquero van dividir el tema en dues parts, una teòrica i una altra pràctica. 
La teòrica va consistir en la definició tècnica d’autonomia, i en l’experiència de com han anat adquirint autonomia en les seves vides les ponents, en els pilars que es recolzen i que li ha estat més útil, van anar explicant en un to emotiu i en ocasions simpàtic .
A la part pràctica els participants van reflexionar en grup sobre el que obstaculitza i afavoreix l’autonomia. Professionals, persones amb malaltia i familiars van debatre i consensuar les seves idees per avançar en aquest terreny. 
Aquesta és una tasca que hem de fer entre tots. Des Emilia pensem que és un treball a realitzar junts, perquè contemplar la realitat des de diferents perspectives i amb diferents mirades, ens facilitarà anar trobant les respostes per estar bé i millorar, creixent i actuant com a ciutadans de ple dret.

setembre 17, 2014