Jornades Enter Mental Health 2014 a Barcelona

El 16 i 17 de juny Enter Mental Healt va realitzar la seva conferència anual, on usuaris i professionals van compartir experiències orientades a millorar la salut mental.

L’objectiu d’aquesta trobada internacional ha estat presentar i comparar les estratègies de diferents organitzacions europees, orientades a la promoció de la participació de l’usuari en els àmbits de formació, investigació i assistència de la salut mental. 
Les jornades van ser un èxit d’assistència i participació, més de 200 persones, van omplir les sales tant en les sessions plenàries com en les paral·leles i van valorar molt positivament les comunicacions de les diferents taules.

Com nosaltres tots els ponents a la conferència van explicar el treball que realitzen i que aquesta contribuint a millorar la salut. 
Associacions de l’Estat i Europees van exposar les seves opinions sobre la participació de l’usuari en aquest àmbit de salut.

L’Associació Emilia Bcn que té la seva arrel en el projecte Emilia el qual estava estretament vinculat a la idea que l’usuari participés en els espais sanitaris, donant suport a altres usuaris i familiars i col·laborant amb els professionals. Per aquest motiu els professionals suggereixen durant i després de la formació continuada que va proporcionar Emilia, que aportéssim la nostra experiència als Tallers plurifamiliars.

L’Associació Emilia Bcn ha estat present en els grups multifamiliars des del 2008 a l’Hospital de Dia de Psiquiatria del Centre Fòrum i han participat 85 usuaris i 108 famílies. Als Emilianos ens ha servit com a experiència en el tracte amb l’usuari i el seu entorn més proper.

També a través de l’intercanvi en les sessions hem adquirit coneixements nous i posat en pràctica el nostre aprenentatge. Usuaris, famílies i professionals valoraven la nostra aportació molt positivament a causa de la posició que tenim com a usuaris amb recorregut i formació en la enfermedad.Tras els tallers plurifamiliars hem sentit en general que podem aportar llum en aquest complex camí de la psiquiatria, seguim avançant en ell .

Afegir que per a nosaltres ha estat una vivència d’aprenentatge, on famílies, usuaris i professionals ens han transmès que s’han sentit reforçats amb la nostra col·laboració.

En la clausura i en un to cordial com si es tractarà d’una gran família, Tim Greacen va donar les gràcies a les persones organitzadores, ponents, assistents, traductores, col·laboradors i participants.

setembre 17, 2014